ACW Actie: Zulle Campagne

Eerste bord met het ACW team.

Eerste bord met het ACW team.

Het is een nare vaststelling: ondanks de vele controles blijven we fouten maken tegen de meest elementaire verkeersregels. Verkeersregels die nochtans noodzakelijk zijn voor de veiligheid in onze gemeente. Vooral de veiligheid van de zwakke weggebruiker lijdt onder het overtreden van snelheidsbeperkingen en voorrangsregels.

Daarom wilden we vanuit de ACW-kern van Zedelgem Dorp deze week de weggebruikers sensibiliseren door middel van enkele opvallende herinneringen aan de geldende verkeersregels.

Vier verkeersborden ‘voorrang van rechts’ en 6 met ‘max 50 km/u’ werden geplaatst op een aantal strategische punten, waarvan we dachten dat zo’n herinnering op zijn plaats was.

De tekst errond: “‘T IS IER … ZULLE!” is meer dan een ludieke tekst. Het heeft ook een dubbele betekenis, met de verwijzing naar de ‘Zulle’, de stoep. Iedereen wil dat er voor zijn eigen Zulle traag gereden wordt en de voorrang gerespecteerd wordt. Met deze campagne willen we oproepen dat ook voor andere mensen hun ‘Zulle’ te doen.

In de Diksmuidse Heirweg

In de Diksmuidse Heirweg

In de Snellegemse Straat.

 

 

 

Advertenties

Geplaatst op 10 juni 2014, in In de pers. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor ACW Actie: Zulle Campagne.

Reacties zijn gesloten.